Σε...μουτζούρη μετατρέπει η Ευρώπη τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες καθώς η μία μετά την άλλη οι χώρες φρενάρουν την εισροή τους στο δικά τους εδάφη. 

Παράλληλα η Άγκυρα σφυρίζει αδιάφορα ακόμα και αν τα πήρε όλα στη Σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας. Το αποτέλεσμα όμως και το βάρος παραμένει εν τέλει στην Ελλάδα, η οποία καλείται εν μέσω οικονομικής κρίσης και δημοσιονομικής προσαρμογής να φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς να υπάρχουν στοιχειωδώς υποδομές. Παράλληλα η χώρα μας κατηγορείται για ελλειπή φύλαξη των Ευρωπαικών Συνόρων.

Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στη νέα Σύνοδο για το προσφυγικό που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου και θα διεξαχθεί στη σκιά των δηλώσεων του αρμόδιου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για την αντικατάσταση της Frontex από την Υπηρεσία Ευρωπαικής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Μέχρι όμως να διεξαχθεί η Σύνοδος η Ελλάδα θυμίζει καζάνι που βράζει. Δήμαρχοι και πολίτες στρέφονται κατά της Κυβέρνησης για τη φιλοξενία μεταναστών είτε στο κλειστό του ΤαεΚβοΝτο είτε στο Ελληνικό καθώς δεν υπάρχει ουσιαστικό σχέδιο από τη στιγμή που οι μετανάστες φτάνουν από την Ειδομένη στην Ενδοχώρα. 

Τη Δευτέρα στη μια το μεσημέρι η Κεντρική ένωση των Δήμων Ελλάδας θα συναντηθεί με τον Γιάννη Μουζάλα και θα ζητήσει εδώ και τώρα το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι δήμαρχοι εκπέμπουν sos, όχι μόνο για τις ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής στους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν στηθεί για τους πρόσφυγες , όπως λένε στο newpost,  αλλά προειδοποιούν για κοινωνική έκρηξη. " Δεν γίνεται την ώρα που η Ευρώπη κλείνει τα σύνορα της, εμείς να δεχόμαστε να εγκλωβίζονται σε μία χώρα που χειμάζεται, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες" μας λένε.

Με την ακροδεξιά να κερδίζει έδαφος εκμεταλλευόμενη την προσφυγική κρίση μάλλον η έκκληση του αναπληρωτού Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα προς τους Ευρωπαίους Εταίρους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, πέφτει στο κενό.

Οι κοινωνίες μπορεί να συναισθάνονται το δράμα των προσφύγων κυρίως μετά από ναυάγια όμως την ίδια ώρα συντηρητικοποιούνται και φαίνεται πως αποδέχονται την πολιτική των κλειστών συνόρων. Εάν αυτό γίνει η κυρίαρχη τάση , όσα και να υποστηρίζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας η χώρα μας θα καταστεί  αποθήκη ψυχών.     

.