«Πότε υπήρξε τέτοιο φαινόμενο 2015 χρόνια να παντρεύεται άνδρας τον άνδρα και γυναίκα την γυναίκα; Αλλά και να θέλουν το δικαίωμα να έχουν ξένα παιδιά, για να τα μεγαλώσουν, και να τους πουν τι; Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις...Κύριε Ελέησον!!!», είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σχετικά με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια, σε χθεσινή λειτουργία στην οποία πρωτοστάτησε.

Ο μητροπολίτης είπε ωστόσο ότι δεν βλέπει πολιτικά το θέμα, διότι «η εκκλησία είναι πάνω από κόμματα και ευλογεί μόνο τον χριστιανικό γάμο».

Επίσης αναφέρθηκε στα σχόλια κατά του μητροπολιτη Καλαβρύτων για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης, τις οποίες και ο κ. Άνθιμος χαρακτήρισε «σκληρές», παρόλα αυτά όμως αναρωτήθηκε και ο ίδιος: «Το νομοθέτημα όμως δεν είναι σκληρό;»

«Ο κ. Αμβρόσιος μην ξεχνάμε ότι είναι Μητροπολίτης στα Καλάβρυτα, στον τόπο όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 για να αποκτήσουμε εμείς την ελευθερία! Αν δεν υπήρχε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και οι ήρωες, δεν θα είχαμε εμείς σήμερα κράτος» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ενώ αναφερόμενος στο προσφυγικό τόνισε για ακόμη μια φορά τόνισε ότι «στην πατρίδα μας δεν χωράνε άλλοι.»