Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε πενταμελής σπείρα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ κατασχέθηκαν 52 κιλά χασίς χθες το μεσημέρι, κοντά στο χωριό Βασιλόπουλο Ιωαννίνων. 

Πρόκειται, για τέσσερις Έλληνες, καθώς και μία 29χρονη Ρουμάνα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών. 

Με συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, μετά από επισταμένη έρευνα, έστησαν μπλόκο στο μικρό ορεινό χωριό της μεθορίου με την Αλβανία.
Οι αστυνομικοί χθες το μεσημέρι, ακινητοποίησαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ένας 42χρονος Έλληνας και κατά την έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του και συγκεκριμένα στο χώρο των αποσκευών, βρέθηκαν έξι δέματα χασίς, βάρους 52 κιλών. 

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή, ακόμη δύο αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν οι υπόλοιποι συλληφθέντες. Όπως διαπιστώθηκε, συνόδευαν το αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά και λειτουργούσαν ως προπομποί, δηλαδή έλεγχαν το δρομολόγιο για τυχόν παρουσία αστυνομικών κατά μήκος της διαδρομής. 

Εκτός από το χασίς, κατασχέθηκαν τα τρία αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών,καθώς και 7 κινητά τηλέφωνα με 8 κάρτες SIM, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και τη μεταξύ τους επικοινωνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα , ενώ οι αστυνομικές έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

 


TAGS