Όλα ξεκίνησαν  ύστερα από καταγγελία 13χρονης και της μητέρας της, σύμφωνα με την οποία, σε προφίλ που διατηρούσε 14χρονη κατηγορούμενη στο Facebook,  είχαν αναρτηθεί δύο γυμνές φωτογραφίες της. 

Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία, στην υπόθεση εμπλέκονται ένας 15χρονος, ο οποίος κατείχε τις φωτογραφίες, καθώς και ένα τρίτο άτομο που ζει στο εξωτερικό, που απειλούσε την 13χρονη πως  θα τις αναρτήσει και αυτός. Η 13χρονη  συνομιλούσε 44χρονο, θεωρώντας ότι πρόκειται για άτομο 21 ετών και του είχε αποστείλει προσωπικές φωτογραφίες της. 

Άμεσα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης και ταυτοποίησε πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε συνδέσεις διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στις οικίες των εμπλεκομένων ατόμων.

Σε νομότυπες έρευνες που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης  στα σπίτια των εμπλεκόμενων  εντοπίστηκαν τα ψηφιακά μέσα που κατείχαν και διαχειρίζονταν αποκλειστικά εκείνοι και κατά τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στις καταγγελλόμενες πράξεις. 

Στην κατοχή του 44χρονου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν  αποθηκευμένα τόσο στις επαφές του τηλεφώνου, όσο και σε διαδικτυακή εφαρμογή τα στοιχεία του ανήλικου θύματος,πλήθος προσωπικών φωτογραφιών που του είχε αποστείλει η ανήλικη, μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, πλήθος φωτογραφιών με άσεμνο περιεχόμενο, απέστειλε ο ίδιος στην 13χρονη,  δυο φορητοί υπολογιστές, δυο τάμπλετ και ένα κινητό τηλέφωνο.