Χωρίς αποτέλεσμα και τελικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε η πρωινή συνάντηση των δημάρχων της νότιας Αθήνας και του αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, αναφορικά με το σχέδιο προσωρινής στέγασης των μεταναστών στις εγκαταστάσεις στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση που ξεκίνησε από τις 8 το πρωί αναλύθηκε από τον υπουργό στο σχέδιο της μετεγκατάστασης των μεταναστών στις παλιές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου στο Ελληνικό, μια πρόταση, στην οποία οι δήμαρχοι φέρνουν σθεναρές αντιστάσεις. 

Μάλιστα, χθες, ο δήμαρχος του Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος είχε δηλώσει στο newpost ότι, αν, ο υπουργός επιμείνει στο συγκεκριμένο σχέδιο, επίκεινται ακόμα και κινητοποιήσεις. 

Ωστόσο, φαίνεται πως σήμερα τα πράγματα εξελίχθηκαν λίγο καλύτερα, με τον υπουργό να αναλύει στους τρεις δημάρχους τις προϋποθέσεις και τους όρους της στέγασης στο χώρο.

Παρόλαυτα, δεν βρέθηκε στέρεα λύση και η συνάντηση θα επαναληφθεί το απόγευμα, οπότε θα υπάρξουν και οι τελικές ανακοινώσεις. 

Οπως δήλωσε μετά την συνάντηση ο δήμαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος:

Έγινε μια εποικοδομητικη συνάητηση με τον υπουργό σε σχέση με την μετεγκατάσταση των μεταναστών στο Ελληνικό. Κατανόησε γιατί δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Κατανοούμε γιατί υπάρχει ανάγκη. Είναι γεγονός ότι τρεις δήμοι οι δικοί μας σηκώνουν το βάρος.Το απόγευμα θα έχουμε την τοπική λύση έτσι ώστε και η τοπική κοινωνία να μη θιγεί και η ασφαλειά της. 

Το θέμα της υγιεινής των χώρων έθεσε από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντάτος, ''Αυτά τα τολ ήταν γεμάτα ποντίκια και αρουραίους μέχρι και προχθές. Δεν προσφέρεται για φιλοξενία. Αν οι άνθρωποι μπουν εκεί είναι απάνθρωπο''.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολαου ''Με καλή διάθεση και μόνο αν η πολιτεία συνεργαστεί με την αυτοδιοίκηση. Έχουμε προτάσεις και τις έχουμε παραθέσει''. 

Για θετική συνεργασία που θα γίνει μέσω συναίνεσης και αμοιβαίων υποχωρήσεων έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Μουζάλας : 

Έγινε σήμερα η συνάντηση με τους δημάρχους που αφορά το πρόβλημα του Ελληικού σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λυση. Τους ευχαριστώ γιατί έδειξαν διάθεση για λύση.

 Θα δουλέψουν προτάσεις που θα εξασφαλίσουν τα εξής: Την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, αμοιβαίες υποχωρήσεις με τρόπο που θα μπορεί να επιλυθεί τομεγάλο πρόβλημα εύρεσης χώρων για την αξιοποίηση προσωρινών εγκαταστάσεων για τους πρόσφυγες. Και να γίνει με τρόπο που οι ανησυχίες των κατοίκων για την ασφάλειά τους να μην αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.