Δεύτερο κρούσμα εγκατάλειψης μεταναστών από δουλέμπορο έλαβε χώρα τα ξημερώματα στην ακτή "Κουτσουπιά", κοντά στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, όπου βρέθηκαν τα ξημερώματα 47 μετανάστες -κατά δήλωσή τους Ιρακινοί- ανάμεσα στους οποίους και 13 παιδιά.

Όπως έγινε γνωστό, όλοι τους μεταφέρθηκαν στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Ορμύλιας προκειμένου να καταγραφούν και να διαπιστωθεί εάν κατέχουν έγγραφα, ενώ μία γυναίκα, που -κατά πληροφορίες- αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο.

Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να έφτασαν στα παράλια της Χαλκιδικής με πλωτό μέσο υπό την καθοδήγηση δουλεμπόρου.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες όπου εντοπίζονται μετανάστες στη συγκεκριμένη ακτή, καθώς στι αρχές Δεκεμβρίου είχαν βρεθεί εγκαταλελειμμένοι 40 Ιρακινοί, μεταξύ αυτών 18 ανήλικοι, που προηγουμένως ξεκίνησαν με ταχύπλοο από τα βόρεια παράλια της Τουρκίας και διασχίζοντας το βόρειο Αιγαίο αποβιβάστηκαν στο ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με τις τότε καταθέσεις τους, για το ταξίδι ο καθένας κατέβαλε χρηματικό ποσό σε Τούρκο υπήκοο, αγνώστων στοιχείων, τον οποίο κατήγγειλαν ως δουλέμπορο.

Από την έρευνα των Αρχών τότε διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.