Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες που διαμαρτύρονται για την επίθεση που δέχτηκαν χτες τρεις ελεγκτές από ομάδα κουκουλοφόρων στον σταθμό του ΗΣΑΠ της Ομόνοιας. Για το ίδιο θέμα, η ΣΤΑΣΥ κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. 

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι δράστες ξυλοκόπησαν άγρια τους ελεγκτές χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό την ώρα που εκτελούσαν τα καθήκοντά τους στον εργασιακό τους χώρο.

Προειδοποιούν δε ότι θα αποσυρθούν οι εργαζόμενοι από τον έλεγχο των εισιτηρίων εφόσον δεν ληφθούν μέτρα.

Την ίδια στιγμή, η ΣΤΑΣΥ θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το περιστατικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΣΤΑΣY:

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) καταδικάζουν  με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την αναίτια επίθεση που δέχθηκε, από ομάδα περίπου 20 θρασύδειλων κουκουλοφόρων, κλιμάκιο εργαζομένων της, το βράδυ της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου 2015, την ώρα που διενεργούσαν έλεγχο εισιτηρίων  στο σταθμό «Ομόνοια».

Από την επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις εκ των ελεγκτών της εταιρείας, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά παντός  υπευθύνου, προκειμένου να συλληφθούν και να αποδοθούν τα προβλεπόμενα από τη Δικαιοσύνη στους υπαιτίους της επίθεσης.

Θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι οι ελεγκτές  της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, που δέχθηκαν την επίθεση είναι εργαζόμενοι - οικογενειάρχες που ασκούν τα καθήκοντά του ελεγκτή εισιτηρίων, έναντι ενός σταθερού μισθού και δεν έχουν καμία επιπλέον αμοιβή, που να σχετίζεται με τον αριθμό των ελέγχων που διενεργούν ή τον αριθμό των προστίμων που επιβάλλουν στο δίκτυο των συγκοινωνιακών μέσων σταθερής τροχιάς.