Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 31χρονης εγκύου, η οποία υποστήριξε ότι δια της βίας την έριξαν στη λίμνη Ιωαννίνων, προκειμένου να αποβάλει. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και ενδεχόμενο δόλο από κοινού.

Οι δύο από τους τρεις έχουν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος, ο φερόμενος και ως πρώην σύντροφος της, πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων κάθε μήνα. Για την υπόθεση αναμένεται να ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Χάρης Λαζάνης, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι πελάτες του υποστήριξαν πως είχαν άλλοθι, δεν βρέθηκαν ποτέ στην Λίμνη την χρονική στιγμή που αναφέρει η καταγγέλλουσα και πως πρόκειται για σκευωρία της 31χρονης εις βάρος τους. Επίσης, ζήτησαν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για το βάθος της Λίμνης στο σημείο που υπέδειξε, άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών και άρση προσωπικών δεδομένων της καταγγέλλουσας, ώστε να χρησιμποιηθούν από την υπεράσπιση σε βάρος της και να στηριχθεί η αθωότητα τους.

Η απολογία των κατηγορουμένων στον ανακριτή ήταν πολύωρη, ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και τελείωσε στις 5.00 το απόγευμα.