Στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό θα φιλοξενηθούν για ακόμη τρεις μήνες οι μετανάστες από την Ειδομένη, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους των γύρω περιοχών.

Εν τω μεταξύ, το σκόστος από τις ζημιές που έγιναν στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο υπολογίζονται σε 20.000 ευρώ, κυρίως από καταστροφές που έκαναν οι μετανάστες σε υδραυλικές εγκαταστάσεις, αλλά και από την απολύμανση που θα χρειαστεί για να δοθεί το γήπεδο και πάλι σε λειτουργία. Μέχρι την Πέμπτη το πρωί θα πρέπει να αποχωρήσουν οι μετανάστες προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είναι προγραμματισμένο.  

Ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε τη συμφωνία με τους δημάρχους ως ένα «εξαιρετικό παράδειγμα δημιουργικής συνεργασίας».  

«Η προσωρινή συνέχιση της χρήσης του χώρου για ακόμη 3 μήνες θα τελεί υπό την προστασία της αστυνομίας, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και των δήμων» συνέχισε. 

Το κόστος της παραμονής και διαβίωσης των μεταναστών αναλαμβάνει η Πολιτεία, ενώ θα υπάρχει συνεχής φύλαξη πό αστυνομικούς. Τελικώς, δεν θα τοποθετηθούν κοντέινερ στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, όπως πρότεινε η κυβένρηση, έπειτα από αντίδραση των δημάρχων. 

Πρόκειται για ανοιχτή δομή ανοιχτή δομή και η μεταφορά των μεταναστών θα γίνει την Πέμπτη ή την Παρασκευή το πρώι. 

Η ανακοίνωση: 

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και οι Δήμαρχοι: Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, μετά από γόνιμο και εξαντλητικό διάλογο κατέληξαν σήμερα σε κοινά αποδεκτή λύση που αντιμετωπίζει την προσωρινή στέγαση προσφύγων και μεταναστών στην πρώην Ολυμπακή εγκατάσταση του χόκεϊ στο Ελληνικό και συγχρόνως διασφαλίζει την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τους κατοίκους της περιοχής. 

Θεωρούμε αυτό το γεγονός ένα εξαιρετικό παράδειγμα δημιουργικής συνεργασίας που και οι δύο πλευρές θα υποστηρίξουν με συνέπεια. 

Η προσωρινή αυτή συνέχιση της χρησιμοποίησης του άνω χώρου για διάστημα ακόμα 3 μηνών θα τελεί υπό τη φύλαξη της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την ευθύνη του Υπουργεόυ Μεταναστευτικής Πολιτικής και υπό την συνεργασία των Δήμων της περιοχής και της Περιφέρειας Αττικής. 

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε την συμβολή της Ελληνικό ΑΕ και του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο των δεσμεύσεών τους.