Την άμεση καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους του ΟΣΕ που μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Η κυβέρνηση είναι έκθετη απέναντι στην κοινωνία» τονίζει ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνοντας ότι «αφού έκλεισε τα 2/3 του δικτύου του ΟΣΕ και αύξησε τα εισιτήρια 40%, αφήνει απλήρωτο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, το μεταφερόμενο προσωπικό».

Ο βουλευτής υπενθυμίζει ότι από τα μέσα του Μάρτη ξεκίνησαν οι μεταφορές του προσωπικού του ΟΣΕ σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν.3891/2010, ενώ από τις 1700 μεταφορές, υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα 1400 περίπου.

Παρότι όμως, όπως σημειώνει, έχουν περάσει περίπου τρείς μήνες, το μεταφερόμενο προσωπικό παραμένει απλήρωτο στις νέες θέσεις που εργάζεται, ενώ και ο ΟΣΕ δεν έχει καταβάλλει τα δεδουλευμένα για υπηρεσίες που είχαν προσφέρει στον οργανισμό πριν την μεταφορά τους σε άλλες υπηρεσίες.

«Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν είχε λάβει καμία μέριμνα για τη μεταφορά τους, με προφανή προβλήματα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους», καταλήγει, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν σε άμεσες ενέργειες για τη διευθέτηση του θέματος.