Χωματερή θυμίζει το γήπεδο χόκεϊ στο Ελληνικό, όπου μέχρι αύριο το πρωί θα πρέπει να μεταφερθούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες από το Τάε Κβον Ντο. Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η διαδικασία μεταφοράς τους από το Φάληο, με την μετεγκατάσταση να ολοκληρώνεται μέχρι το βράδυ, καθώς, ξεκινούν ταχύτατα οι εργασίες στο πρώτο για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα kick boxing. Σύμφωνα με πηγές του του Υπουργείου Εσωτερικών, η διαδικασία μετεγκατάστασης  θα ολοκληρωθεί αύριο, ενώ είναι σε εξέλιξη εργασίες στο γήπεδο χόκεϊ για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες. 

Οι εικόνες  από τον χώρο όπως είναι αυτή τη στιγμή, είναι ενδεικτικές της τραγικής κατάστασης, γι'αυτό γίνεται αγώνας δρόμου να καθαριστεί και να δημιουργηθούν δομές κατάλληλες για τη φιλοξενία των προσφύγων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, στις 11.30 το πρωί έκλεισε ο χώρος του Ταε Κβον Ντο για τις ΜΚΟ και τις οργανώσεις όπως ο Ερυθρός Σταυρός που παρείχαν φαγητό και αντικείμενα προσωπικής υγιεινής όλες αυτές τις ημέρες στο γήπεδο, προκειμένου να ξεκινήσει η συγκέντρωση των προσφύγων για την μεταφορά τους στον άλλον χώρο. 

Οι μετανάστες έλαβαν το πρωινό τους και από εκείνη την στιγμή αναμένουν μέσα στο χώρο του Ταε Κβον Ντο για να μεταφερθούν στο γήπεδο του χόκεϊ.

Στο χώρο βρέθηκαν, επίσης, κλούβες της Αστυνομίας και δυνάμεις των ΜΑΤ για λόγους ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή, σαμαρίτες του Ερυθρού Σταυρού έχουν, ήδη, μεταβεί στο χώρο του γηπέδου του χόκεϊ, προκειμένου να εγκαταστήσουν εκεί τραπέζια για να μοιράσουν το καθημερινό τους υλικό, χωρίς, όμως, να έχουν, όμως, καμία ενημέρωση για το πότε θα μεταβούν εκεί οι μετανάστες.

Όπως υπογραμμίζει στο newpost η συνεργάτης του Γιάννη Μουζάλα στα θέματα των μεταναστών, η ψυχολόγος Κατερίνα Μαμώλη «βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της μεταφοράς, η οποία θα κρατήσει, σύμφωνα με τις προγραμματισμένες εργασίες, 24 ώρες. Γίνεται ομαλά και αναμένουμε μέχρι αύριο να έχουν τακτοποιηθεί όλοι».

Ο χωρός στο χόκεϊ είναι ακόμα υπό διαμόρφωση και υπό καθαρισμό, ενώ αναφορικά με τον αριθμό των ατόμων που θα φιλοξενήσει, υπολογίζεται ότι θα μπορέσει να στεγάσει από 800 έως 1000 άτομα. 

Εν τω μεταξύ, φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από το εσωτερικό του γηπέδου χόκεϊ όπου θα έχουν μεταφερθεί μέχρι αύριο όλοι οι πρόσφυγες από το Τάε Κβον Ντο. Οι φωτογραφίες είναι από προηγούμενη φιλοξενία και έτσι φιλοδοξούν τα αρμόδια υπουργεία να έχει γίνει μέχρι αύριο ο χώρος!

Τέλος, περίπου 100 μετανάστες μεταφέρθηκαν, επίσης, στο προαναχωρησιακό κέντρο Κορίνθου. Εκεί μεταφέρονται οι μετανάστες που θεωρούνται επικίνδυνοι για πρόκληση προβλημάτων, κυρίως μαροκινής καταγωγής.