Αύριο, Πέμπτη, αναμένει το υπουργείο Εσωτερικών να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από το TAE KWON DO στο χώρο της πρώην Ολυμπιακής Εγκατάστασης του Χόκεϊ στο Ελληνικό.

Όπως αναφέρει σε άτυπη ενημέρωση οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Τετάρτης συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν στη διάρκεια της αυριανής μέρας (Πέμπτη 17/12), ώστε η ολυμπιακή εγκατάσταση να είναι καθόλα έτοιμη και να μπορεί να λειτουργήσει «με ασφάλεια και επάρκεια» για τους ανθρώπους που θα φιλοξενήσει.

Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από πρόσφατη φιλοξενία μεταναστών στο ολυμπιακό ακίνητου Ελληνικού προκειμένου να δείξει πως θα είναι ο χώρος φιλοξενίας μετά το τέλος των εργασιών.

Στις 11.30 το πρωί έκλεισε ο χώρος του Ταε Κβον Ντο για τις ΜΚΟ και τις οργανώσεις όπως ο Ερυθρός Σταυρός που παρείχαν φαγητό και αντικείμενα προσωπικής υγιεινής όλες αυτές τις ημέρες στο γήπεδο, προκειμένου να ξεκινήσει η συγκέντρωση των προσφύγων για τη μεταφορά τους στον άλλον χώρο. 

Όπως υπογράμμισε στο Newpost η συνεργάτης του  αναπλ. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα στα θέματα των μεταναστών, η ψυχολόγος Κατερίνα Μαμώλη «η διαδικασία της μεταφοράς θα κρατήσει, σύμφωνα με τις προγραμματισμένες εργασίες, 24 ώρες. Γίνεται ομαλά και αναμένουμε μέχρι αύριο να έχουν τακτοποιηθεί όλοι».

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο για να δώσει, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση, μια εικόνα για το πως θα είναι το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας.