Τις σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα που έχει φέρει η υποχρηματοδότηση στα νοσοκομεία «βάζει στο κάδρο» ένα νέο περιστατικό που σημειώθηκε στην επαρχία και συγκεκριμένα στο νησί της Λέσβου.

Όπως μετέδωσε το lesvosnews μία 50χρονη αγρότισσα από το Πλωμάρι είχε το πρωί ατύχημα ενώ εργαζόταν στο χωράφι με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι της. 

Ο γιος της που βρισκόταν κοντά της, κάλεσε αμέσως το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου και ζήτησε να του στείλουν ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, όμως η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν έχουν διαθέσιμο ασθενοφόρο αφού και τα δύο που υπάρχουν στο Κ.Υ. είναι σε ακινησία λόγων μηχανικών βλαβών.

Του είπαν πάντως ότι θα στείλουν γιατρό κι αν εκείνος κρίνει ότι όντως χρειάζεται η μεταφορά της ασθενούς στο Νοσοκομείο θα καλούσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Μυτιλήνη.

Τότε ο νεαρός αποφάσισε να μεταφέρει τη μητέρα του με αυτοσχέδιο φορείο, πάνω στην καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου.

Στο μεταξύ είχε καλέσει το ΕΚΑΒ όμως όπως κατήγγειλε παρέλαβε τη μητέρα του στο μέσο της διαδρομής περίπου 3,5 ώρες αφότου πήρε τηλέφωνο.