Φακέλους με στοιχεία για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε νοσοκομεία του ΕΣΥ κατέθεσε σήμερα το πρωί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, συνοδευόταν από τον υφυποργό Μ. Τιμοσίδη και το Διοικητή Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Α. Μουσιώνη.

Η ηγεσία του υπουργείου προσήλθε στο γραφείο της εισαγγελέως, προκειμένου να συζητηθούν θέματα τα οποία σχετίζονται με την μεγάλη έρευνα που διενεργείται από τρεις εισαγγελείς του Οικονομικού Τμήματος, για το θέμα των ζημιογόνων προμηθειών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Ο υπουργός Υγείας φέρεται να υποσχέθηκε ότι θα παράσχει στην Εισαγγελία οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί, ενώ θετική ήταν η απάντησή του και στην επισήμανση της κ. Ράικου, ότι έχουν διατεθεί μόνον δύο επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας για να συνδράμουν τους εισαγγελείς. Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα διαθέσει επιπλέον προσωπικό, ώστε να παρασχεθεί κάθε δυνατή αρωγή για την συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με τη διαφθορά στο χώρο της υγείας.

Εξερχόμενοι του εισαγγελικού γραφείου, όπου παρέμειναν επί μιάμιση ώρα, οι κ.κ. Λοβέρδος, Τομοσίδης και Μουσιώνης χαρακτήρισαν σε δηλώσεις τους "συμβολικού αλλά και απολύτως πρακτικού περιεχομένου" τη συνάντησή τους με την κ. Ράικου, ενώ, όπως τόνισαν, οι υποθέσεις που συζητήθηκαν αφορούν το δημόσιο συμφέρον. Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος του υπουργείου είναι να στείλει ένα μήνυμα "σε όποιον δεν καταλαβαίνει πόσο μεγάλο αγώνα κάνει η χώρα, σε όποιον δεν καταλαβαίνει ποια είναι η ευθύνη του" και είπε "φέραμε συγκεκριμένα θέματα στην κ. Ράικου".

 Τόσο ο κ. Τιμοσίδης, όσο και ο κ. Μουσιώνης επεσήμαναν πως στόχος τους είναι, σε συνεργασία με τη Δικαιοσύνη, να παταχθεί η ανομία στον χώρο της υγείας.
TAGS