Ένα τετράχρονο κορίτσι, προσφυγάκι από τη Συρία, που έφτασε χθες στη Λέσβο μαζί με την οικογένειά του έχασε τα ξημερώματα τη ζωή του πιθανότατα από μορφή οξείας μικροβιακής μηνιγγίτιδας.

Το κορίτσι αρχικά πήγε στο κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια όπου και καταγράφηκε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Εκεί εξετάστηκε από πιστοποιημένο γιατρό γενικής ιατρικής και έχει καταγραφεί ότι διαπιστώθηκε ότι είχε ελαφριά δεκατική πυρετική κίνηση (37,4 βαθμοί). 

Του δόθηκε αντιπυρετική αγωγή καθώς και περαιτέρω οδηγίες στους γονείς του και όλοι μαζί μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ προκειμένου να διανυκτερεύσουν και στη συνέχεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Στον Καρά Τεπέ γύρω στα μεσάνυχτα το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του σε ιατρείο όπου ο γιατρός που το εξέτασε έδωσε εντολή για την άμεση μεταφορά του παιδιού και της οικογένειας του στο Νοσοκομείο, όπου και τελικά κατέληξε.

Στην οικογένεια του παιδιού δόθηκε προληπτικά αντιβίωση ενώ στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ αλλά και στο Κέντρο της Μόριας από νωρίς το πρωί λήφθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης.