Ο μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Βόλου Θάνος Θεοδώρου θα είναι πλέον ο δήμαρχος Βόλου στην θέση του Αχιλλέα Μπέου, για όσο διάστημα θα διαρκέσει η αργία του. 

Ο κ. Μπέος ανακοίνωσε στις 2 μετά το μεσημέρι στη συνεδρίαση της ομάδας πλειοψηφίας το πρόσωπο που επέλεξε να τον αντικαταστήσει και που σε λίγη ώρα θα εκλεγεί ως ο νέος Δήμαρχος από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση ότι νέος δήμαρχος Βόλου, θα είναι ο Θάνος Θεοδώρου, ο ίδιος δήλωσε τα εξής: 
 
Θα ήθελα να σας ανακοινώσω την κοινή απόφαση του Δημάρχου μας κυρίου Αχιλλέα Μπέου, εμού, καθώς και όλης της δημοτικής μας ομάδας, να είμαι εγώ το πρόσωπο που θα υποκαταστήσει προσωρινά το Δήμαρχο στην τυπική άσκηση των καθηκόντων του. Η Δημοτική Αρχή, αλλά ιδιαίτερα εγώ ο ίδιος παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας, το πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει και εξαγγείλει και ειδικά στον τρόπο διοίκησης που επέλεξε ο Δήμαρχός μας Αχιλλέας Μπέος, τα θετικά αποτελέσματα του οποίου ήδη έχουν αντιληφθεί οι δημότες μας από τον πρώτο κιόλας χρόνο θητείας μας.
 
Είναι για εμένα αυτονόητο και θα πρέπει να είναι και σε εσάς, αλλά και στους δημότες μας ξεκάθαρο ότι ουδέν αλλάζει στην ουσιαστική διοίκηση του Δήμου μας, καθώς παραμένουμε η Δημοτική Αρχή που οι πολίτες επέλεξαν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, υπό τις αποφάσεις και κατευθυντήριες γραμμές εκείνου που αναδείχθηκε ως Δήμαρχος. Εννοείται ότι η συνεργασία αλλά και η συμβολή του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη, σε όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης μας που παραμένουν ανοικτά αλλά και σε νέα που θα προκύψουν. Επομένως στην πράξη τίποτε δεν αλλάζει εφόσον ο Δήμαρχος θα εξακολουθήσει να είναι κινητήριος μοχλός.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «για όσους δε, τους διαφεύγει ο Δήμαρχος εκλέγεται μέσα από την πιο δημοκρατική διαδικασία αυτή των εκλογών, από τους πολίτες και όχι από τα συμβούλια. 'Αρα η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την ολοκλήρωση του έργου της σύμφωνα με την εντολή που της έδωσε ο βολιώτικος λαός.

Η πρόταση του Δημάρχου και η ομόφωνη απόφαση της ομάδας μας με τιμούν ιδιαιτέρως και απόλυτη δέσμευσή μου είναι να ακολουθήσω πιστά τις αποφάσεις του Δημάρχου μας ως προς το πρόγραμμα και τη διοίκηση του Δήμου μας. Σας καλώ λοιπόν και εσάς ως αντιπολίτευση, να αφήσετε τα κομματικά σας συμφέροντα και να συνεργαστείτε με τη Δημοτική Αρχή, ώστε να δημιουργήσουμε το Βόλο των ονείρων μας, το Βόλο που αγαπάμε, μακριά από κάθε είδους πολιτικές σκοπιμότητες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αχιλλέας Μπέος έχει τεθεί σε αργία με απόφαση που υπέγραψε ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά το αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων του 2011.

Η δίκη έχει ορισθεί για τον Απρίλιο του 2016.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Αχιλλέα Μπέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης που τον θέτει σε αργία, αναμένεται να εξεταστεί στη διάσκεψη του ανώτατου δικαστηρίου που θα γίνει είτε την περίοδο Χριστουγέννων -Πρωτοχρονιάς, είτε στις αρχές του νέου έτους.