Βρέθηκαν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι δράστες της στυγερής δολοφονίας 27χρονου σύρου πρόσφυγα η σωρός του οποίου βρέθηκε τεμαχισμένη τον Φεβρουάριο του 2014 σε κάδο σκουπιδιών στην Καλλιθέα και σε ταξιδιωτικό σάκο στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας δράστες είναι δύο επίσης Σύροι, ηλικίας 32 και 22 ετών, εκ των οποίων ο πρώτος έχει ήδη συλληφθεί και κρατείται στις φυλακές Τρικάλων ενώ ο δεύτερος αναζητείται.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, το θύμα είχε εισέλθει στη xώρα μας, λίγο καιρό πριν την δολοφονία του, με τη βοήθεια παράνομων διακινητών αλλοδαπών με σκοπό να μεταβεί στη Σουηδία. Δεν είχε όμως τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και έτσι απευθύνθηκε στον 32χρονο συμπατριώτη του, ο οποίος δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Το θύμα συμφώνησε να καταβάλει αμοιβή ύψους 4.000 ευρώ στον διακινητή προκειμένου να τον βοηθήσει να φτάσει στον προορισμό του, κάτι που έκανε μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων. 

Ωστόσο η συνέχεια ήταν τραγική για τον 27χρονο καθώς οι δύο δράστες τον κάλεσαν στο σπίτι στο οποίο διέμεναν στην Καλλιθέα, όπου τον δολοφόνησαν και στη συνέχεια τεμάχισαν τη σωρό του προκειμένου να την εξαφανίσουν.

Ο 32χρονος δράστης μετά το έγκλημα εξαφανίσθηκε, διαφεύγοντας στην Τουρκία, όπου συνέχισε να δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών. Τελικά συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2014 από τις Λιμενικές Αρχές της Πάτμου, ενώ μετέφερε μεταφέρει με σκάφος αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας. 

Καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης και φυλακίσθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, όπου και εντοπίσθηκε μετά από επισταμένες αναζητήσεις.

Σε βάρος των δύο Σύρων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της περιύβρισης νεκρού και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών.