Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την δημιουργία των προσωρινών εγκαταστάσεων του νέου αεροδρομίου στην Πάρο πραγματοποιεί σχετική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει και την κατάθεση μελέτης.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΑΜΚΕ στις 27 Νοεμβρίου 2015, μετά την αποστολή από την ΥΠΑ του λειτουργικού διαγράμματος των προσωρινών εγκαταστάσεων του νέου αεροδρομίου Πάρου, υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την εκπόνηση των μελετών που απαιτούνται ώστε να υλοποιηθεί με βάση αυτές η κατασκευή.

Οι τελικές μελέτες εφαρμογής αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την 15-2-2015 οπότε και θα εγκριθούν κατά προτεραιότητα από την ΥΠΑ, με δεδομένο ότι θα έχουν συνταχτεί με βάση οδηγίες και καθημερινή επικοινωνία των μελετητών τόσο με την ΑΜΚΕ, όσο και με τις επιμέρους υπηρεσίες της ΥΠΑ. 

Το κόστος των μελετών ανέρχεται στο ποσό των 40.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και θα πρέπει να καταβληθεί από την ΑΜΚΕ. 

«Σημειώνεται ότι ήδη έχει δρομολογηθεί η διαδικασία δωρεάς από την ΑΜΚΕ προς το δημόσιο των μελετών αυτών σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο. Το πρώτο βήμα έγινε. Τώρα είναι η ώρα ιδιώτες και επιχειρήσεις να αγκαλιάσουμε την προσπάθεια και να συμβάλουμε σ’ αυτήν, συμβάλλοντας οικονομικά», αναφέρει η ΑΜΚΕ και προσθέτει ότι : «Έτσι θ’ αποδείξουμε ότι η Πάρος μπορεί ν’ αρπάξει την ευκαιρία που της παρουσιάζεται και να περάσει σε άλλη εποχή, εκμεταλλευόμενη την πιο σημαντική υποδομή που έχει κατασκευαστεί στην Πάρο τα τελευταία χρόνια και να γίνει επίκεντρο των Κυκλάδων». 

Η ΑΜΚΕ καλεί πλέον όλους, Παριανούς και μη, «να συνδράμουν με την οικονομική τους συνεισφορά στην άμεση λειτουργία του νέου αεροδρομίου, έτσι ώστε η Πάρος ήδη από τον επόμενο χρόνο να αποκτήσει μια πύλη εισόδου που θα την οδηγήσει σε νέα τροχιά ανάπτυξης. Η δημιουργία των προσωρινών εγκαταστάσεων δεν απεμπολεί την άμεση και επιτακτική μας απαίτηση για τη δημιουργία το ταχύτερο δυνατόν των μόνιμων εγκαταστάσεων εδάφους του νέου αεροδρομίου επιταχύνει όμως την λειτουργία του νέου αεροδρομίου για μια άμεση και αναγκαία χρήση των νέων υποδομών προς όφελος του νησιού και των πολιτών».  

Όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν μπορούν να καταθέσουν χρήματα στους παρακάτω λογαριασμούς της ΑΜΚΕ:

ALPHA BANK : GR 28 0140 6250 6250 0200 2007 643
ΠΕΙΡΑΙΏΣ : GR 65 0172 7120 0057 1207 5970 399
EUROBANK: GR 59 0260 3590 00054020 0333 632