Ένταση με συλλήψεις και τραυματίες, επικράτησε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους μετανάστες στη Θεσσαλονίκη, πριν καλά - καλά ξεκινήσει η πορεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη. 

Με το κρύο να είναι έντονο, λίγος ήταν ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο άγαλμα του Βενιζέλου. Παρ' όλα αυτά, όπως μεταδίδει το press724.grεπεισόδια δημιουργήθηκαν όταν ομάδα διαδηλωτών πλησίαζε στο χώρο και ενώ βρισκόταν επί της Εγνατίας συνεπλάκη με διμοιρία των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με διαδηλωτές η ένταση ξεκίνησε όταν μέλος της διμοιρίας των ΜΑΤ αναγνώρισε στο πρόσωπο διαδηλωτή, άτομο το οποίο είχε συλλάβει για συμμετοχή σε επεισόδια σε προηγούμενη πορεία, το οποίο όμως είχε αθωωθεί από το δικαστήριο. Η συμπλοκή των δύο πλευρών ξεκίνησε έπειτα από αντεγκλήσεις, ενώ οι διαδηλωτές καταγγέλλουν απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν 2 συλλήψεις και 3 τραυματίες διαδηλωτές ένας εκ των οποίων συνελήφθη. Οι άλλες δύο κοπέλες που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο όπου τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.