Παραμονές των Χριστουγέννων και οι παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες έχουν «πάρει φωτιά» στην Κρήτη. Σε μπαράζ συλλήψεων προχώρησαν στη διάρκεια της νύχτας αστυνομικοί της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ Ηρακλείου, μετά από έφοδο σε καφετέρια στη Χερσόνησο. Ο 36χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας είχε μετατρέψει χώρο της επιχείρησής του σε μίνι καζίνο και είχε επιτρέψει στους θαμώνες να επιδίδονται …. μετά μανίας στο παράνομο τυχερό παιχνίδι «Texas Poker».

Ο απολογισμός της αστυνομικής επιχείρησης ήταν συνολικά 18 συλλήψεις, 17 Κρητικών και ενός αλλοδαπού από την Αλβανία, και η κατάσχεση χρηματικού ποσού ύψους 1.730 ευρώ. Επίσης οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 737 μάρκες που αντιστοιχούσαν σε διάφορα ποσά καθώς και 2 τράπουλες.

Είχαν και τσιλιαδόρο

Ο 36χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας, συμμετείχε στο παιχνίδι μαζί με τους πελάτες του, ενώ οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 19 έως και 74 ετών. Επίσης, ένας 29χρονος Ηρακλειώτης είχε «επιστρατευθεί» ως τσιλιαδόρος στην είσοδο του καταστήματος, ο οποίος προσπάθησε να αποτρέψει τους αστυνομικούς  να προχωρήσουν στον έλεγχο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και εκείνος.

Ανάμεσα στα ευρήματα του αστυνομικού ελέγχου εντάσσεται και ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούσαν σε ονόματα παικτών και σε χρηματικά ποσά που αντιστοιχούσαν σε αυτούς.

Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε, ο 36χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος από τις αρμόδιες αρχές. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.