Ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο έστειλαν σήμερα από την πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων όσοι συμμετείχαν σε μια πρωτότυπη δράση που οργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Χανίων και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου και 18ου Δημοτικών Σχολείων, καθώς και του 12ου, 18ου 26ου Νηπιαγωγείου της πόλης.

Η συγκεκριμένη δράση χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές ως πράξη ευαισθητοποίησης για την αξία του να μοιράζεσαι και είχε ως θέμα: «Το καλύτερο σάντουιτς είναι το μισό».

Στο πλαίσιο αυτό εθελοντές κυρίως γονείς μαθητών μοίραζαν δωρεάν σάντουιτς στους περαστικούς με ένα και μόνο όρο. Για να πάρει κάποιος σάντουιτς θα πρέπει ο ίδιος να το κόψει στη μέση και να το μοιραστεί με έναν άλλο περαστικό στο σημείο, που γινόταν η δράση.

Τα υλικά για την παρασκευή των σάντουιτς προσέφεραν επιχειρήσεις των Χανίων, ενώ τα περίπου 800 σάντουιτς παρασκεύασαν εθελοντές γονείς από τα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση.

Πρωταγωνιστές για μια ακόμα φορά ήταν οι μικροί μαθητές, που στο πιο « νόστιμο» μάθημα αλληλεγγύης προσέφεραν σε πολίτες το μισό από το σάντουιτς που τους είχε δοθεί.

« Είναι μια δράση που στέλνει πολλαπλά μηνύματα. Μας διδάσκει ότι πρέπει να μοιραζόμαστε πράγματα κυρίως τις δύσκολες στιγμές που σήμερα βιώνουμε και αυτό είναι το καλύτερο μάθημα και για τα παιδιά», δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο διευθυντής του 12ου δημοτικού σχολείου Γιάννης Μαστορακάκης.


TAGS