ΕΛΛΑΔΑ

Με επίσχεση εργασίας προειδοποιούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Δημοσίευση 21 Δεκεμβρίου 2015, 13:58 / Ανανεώθηκε 21 Δεκεμβρίου 2015, 13:31
Με επίσχεση εργασίας προειδοποιούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Facebook Twitter Whatsapp

Με επίσχεση εργασίας από 1/1/2016 προειδοποιούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί εάν δεν εκδοθεί άμεσα στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης η παράταση των συμβάσεων τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με επίσχεση εργασίας από 1/1/2016 προειδοποιούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί εάν δεν δημοσιευθεί άμεσα στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης η παράταση των συμβάσεων τους.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) συναντήθηκε την Παρασκευή με το νέο πρόεδρο του οργανισμού, Σωτήρη Μπερσίμη, και συζήτησαν τις οικονομικές εκρεμμότητες του οργανισμού έναντι των γιατρών. 

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας έχει δεσμευτεί για πράξη νομοθετικού περιεχομένου εντός της εβδομάδας, η οποία θα παρατείνει τις συμβάσεις των γιατρών μέχρι το τέλος Μαρτίου 2016.

Επίσης, έχει δεσμευτεί ότι αμέσως μετά την ΠΝΠ θα προχωρήσει η αποπληρωμή Ιουλίου, Αυγούστου, όσον αφορά τις επισκέψεις και θα συνεχιστεί η ροή πληρωμής των πράξεων-εξετάσεων καθώς και ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης για το 10% των δεδουλευμένων επισκέψεων-πράξεων που εκκρεμούν από το 2012.
 
Ωστόσο η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, σημειώνει ότι σε περίπτωση μη έκδοσης του ΦΕΚ της παράτασης των συμβάσεων εντός του τρέχοντος έτους, θα υπάρξει «αδυναμία εξυπηρέτησης ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιανουαρίου» και ότι απλή παράταση με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού δεν είναι αποδεκτή, ηθικά και νομικά, και θα την υποχρεώσει σε κήρυξη επίσχεσης εργασίας με τον Οργανισμό.

«Αλλά και στην περίπτωση έκδοσης ΦΕΚ, οι γιατροί απαιτούν την άμεση πληρωμή δύο τουλάχιστον μηνών (7ος και 8ος του 2015 ) μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου και των δύο επόμενων μηνών (9ος και 10ος του 2015) στην επόμενη οριστικοποίηση, με αποκατάσταση της ροής πληρωμών των δεδουλευμένων. Σε περίπτωση μη τήρησης των προαναφερθέντων, θα εξετασθεί εκ νέου το ενδεχόμενο επίσχεσης εργασίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ αποφασίστηκε ακόμα η ομαδική κατάθεση ατομικών αγωγών κατά του ΕΟΠΥΥ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και του υπολειπόμενου 10% των επισκέψεων/πράξεων/εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2012.