Η ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικό που επικαλείται ο υπουργός Δικαιοσύνης παραμένει στα χαρτιά καταγγέλλουν οι κρατούμενοι στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού και ζητούν άμεσα συνάντηση με την υπεύθυνη ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, αφού όπως υποστηρίζουν «δεν μας καταδέχεται ο υπουργός».

Τις τελευταίες ώρες ο λογαριασμός «kolastirio» στο Twitter έχει μια σειρά μηνυμάτων που καταγγέλλουν ουσιαστικά ότι η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ζητώντας από τα αρμόδια υπουργεία την ανάληψη πρωτοβουλιών έπεσε στο κενό και κοινοποιούν εκ νέου τα αιτήματά τους για ανθρώπινες συνθήκες κράτησης.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και 16 ημέρες οι κρατούμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας και τις τελυταίες ημέρες καταγγέλλουν απειλές για εκδικητικές μεταγωγές αν δεν διακόψουν την απεργία πείνας.

«Δεν μπορούμε να ζούμε μόνο με υποσχέσεις. Χρειάζονται έργα τώρα» είναι ένα από τα μηνύματά τους.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι να γίνει άμεση στελέχωση του νοσοκομείο με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η μετεγκατάσή του σε κάποιο από τα νοσοκομεία που έχουν κλείσει με προδιαγραφές του ΕΣΥ, αλλά και να αποφυλακίζονται με όρους εφόσον έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής τους με οποιονδήποτε τρόπο όσοι εκτίουν ποινή κάθειρξης μεγαλύτερης των 10 ετών με ποσοστό αναπηρίας άνω του 50%.