ΕΛΛΑΔΑ

Παννατική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Δημοσίευση 21 Δεκεμβρίου 2015, 22:01 / Ανανεώθηκε 21 Δεκεμβρίου 2015, 22:02
Παννατική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας
koinofeli programmata
Facebook Twitter Whatsapp

Παναττική Στάση Εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, ως κίνηση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, που έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Παναττική στάση εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, ως κίνηση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, που έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα) απασχολούνται σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων της χώρας ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Παρέχουν ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, καλύπτοντας τα τεράστια κενά σε προσωπικό που έχουν οι Δήμοι, με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα» και προσθέτει ότι «αυτές τις ημέρες βρίσκονται ξανά στην ανεργία και στην εργασιακή περιπλάνηση χωρίς να έχουν καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας».

Όπως υπογραμμίζει «με αυτό το μοντέλο εργασιακών σχέσεων, επιδιώκεται να επιβληθεί για το σύνολο του Δημοσίου και ειδικότερα τους Ο.Τ.Α., ο «φτηνός και ανακυκλώσιμος» εργαζόμενος, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα».

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» στο Κέντρο Αγώνα και να παρευρεθούν την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015, στις 12.00, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς εργαζόμενους στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:

  • Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
  • Μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και σε όλο το Δημόσιο, για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές που να καλύπτουν τις αυξημένες καθημερινές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών άμεση ή έμμεση.
  • Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς. Κατάργηση των δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα.
  • Εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων διατάξεων της Εργατικής Νομοθεσίας. Αμοιβή με βάση τις ισχύουσες αποδοχές των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και σε όλο το Δημόσιο. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστική-υγειονομική κάλυψη. Απασχόληση στις υπηρεσίες για τις οποίες προσλήφθηκαν καθώς και απόδοση των παροχών που προβλέπονται για τους μόνιμους εργαζόμενους, όπως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και μηνιαία καταβολή των αποδοχών τους.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.