Εβδομήντα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες υποδέχθηκε σήμερα η Βουλή, σε μια ολοήμερη γιορτή με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και δημιουργικές δραστηριότητες. 

Τους μικρούς πρόσφυγες υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μαζί με παιδιά από το βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής αλλά και μεγαλύτερα παιδιά εργαζομένων στο Κοινοβούλιο, που θα τραγουδήσουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα. 

Εκεί υπήρχε και το Δέντρο των Ευχών όπου τα παιδιά, μαζί με συνομήλικούς τους από σχολείο της Αθήνας,  έγραψαν και κρέμασαν τις δικές τους ευχές, τις δικές τους επιθυμίες.

Στη συνέχεια, τα παιδιά παρακολούθησαν την πολυβραβευμένη ταινία «Το αγόρι και ο κόσμος» του βραζιλιάνου σκηνοθέτη Αλέ Αμπρέου, σε αίθουσα του Κοινοβουλίου. Η ταινία και ο εξοπλισμός προβολής ήταν προσφορά της εταιρείας Νεανικό Πλάνο - Δημιουργική Ομάδα για την Οπτικοακουστική Επικοινωνία και Έκφραση των Νέων Ανθρώπων.

Μετά το μεσημεριανό φαγητό, τα παιδιά επισκέφθηκαν το βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής, που είχε μετατραπεί –ειδικά για την ημέρα αυτή – σε ένα εργαστήρι παράλληλων δημιουργικών δραστηριοτήτων, με μουσικοκινητική δράση και κατασκευές, εικαστικά και ζαχαροπλαστική χριστουγεννιάτικων γλυκών υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των παιδαγωγών του.

Στο πρόγραμμα περιλαμβανόταν, επίσης, ξενάγηση των παιδιών στην έκθεση και σε άλλους χώρους του Κοινοβουλίου από το Ίδρυμα της Βουλής, ενώ οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με το τρενάκι.