Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του γ' ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, Κώστα Αλεξίου, άλλοι τέσσερις υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για το έλλειμμα ύψους 51,4 εκατομμυρίων ευρώ που αποκαλύφθηκε στα ταμεία. Πρόκειται για ανώτερους υπαλλήλους, που κατά καιρούς υπηρέτησαν σε καίρια πόστα των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Για την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου έχουν απολογηθεί ήδη 16 κατηγορούμενοι. Με εξαίρεση τον ήδη προσωρινά κρατούμενο για την υπόθεση και φερόμενο ως «πρωταγωνιστή» του σκανδάλου, Παναγιώτη Σαξώνη, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να απολογηθούν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, καθώς και τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι αφορούν τις πράξεις της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ' εξακολούθηση, της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών δημόσιου χρήματος, καθώς και της παράβασης καθήκοντος.