Η τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών βρίσκεται πίσω από το χτύπημα στα γραφεία του ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. 

Το παραπάνω προέκυψε από την ανάλυση που έκαναν άνδρες της αντιτρομοκρατικής στη προκήρυξη 32 σελίδων που βρέθηκε σε στικάκι νωρίτερα σήμερα στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη και Σμόλενσκυ στα Εξάρχεια.

Σημειώνεται πως στο σημείο μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, ενώ η περιοχή παρέμεινε αποκλεισμένη μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Ο φάκελος με την προκήρυξη εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τυχόν ύπαρξη DNA ή άλλων στοιχείων.

Η ΟΛΑ εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2013 με επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Λεωφόρο Συγγρού, πρώτα με μια αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης ρουκέτας και αμέσως μετά με αυτόματα καλάσνικοφ και ακολούθησαν οι εξής επιθέσεις για τις οποίες η ΟΛΑ έχει αναλάβει την ευθύνη:

  • 30 Δεκεμβρίου 2013, επίθεση με δύο καλάσνικοφ κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, όπου έριξαν 60 σφαίρες.
  • 14 Ιανουαρίου 2014, εκτόξευση ρουκέτας στα γραφεία της Mercedes στη Βαρυμπόμπη, όπου όμως από λάθος υπολογισμό δεν κατάφεραν να πλήξουν το κτίριο.
  • 12 Δεκεμβρίου 2014, επίθεση με δύο καλάσνικοφ στην Ισραηλινή πρεσβεία.