Γραμμή γραμμή εξετάζουν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής την προκήρυξη των 32 σελίδων για το χτύπημα στον ΣΕΒ,  προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο τρόπος γραφής της έχει κοινά στοιχεία με παλαιότερες προκηρύξεις.
 
Όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της Κατεχάκη « η ομάδα λαϊκών αγωνιστών είναι η μετεξέλιξη του Επαναναστικού αγώνα, στην μετά Μαζιώτη εποχή».
 
Η ΟΛΑ έκανε την εμφάνισή της με τρόπο εμφατικό τον Ιανουάριο του 2013 όταν και τρομοκράτες είχαν πυροβολήσει με Καλάσνικοφ κατά του κτιρίου, μάλιστα ένας κάλυκας είχε εντοπιστεί μέσα στο γραφείο του πρώην προέδρου του κόμματος, Αντώνης Σαμαρά. Οι τρομοκράτες ήταν έτοιμοι να πυροδοτήσουν και ρουκέτα, αλλά ο εκτοξευτής είχε μπλοκάρει.
 
Επόμενο χτύπημα της ΟΛΑ, ήταν στις 30 Δεκεμβρίου του 2013, στις 03:30 τα ξημερώματα,  μέλη της οργάνωσης, «γάζωσαν» την οικία του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι με 60 σφαίρες απο όπλα Καλάσνικοφ.
 
Η ΟΛΑ επανεμφανίζεται 12 Δεκεμβρίου του 2014, όταν μέλη της πυροβολούν τουλάχιστον 50 φορές  κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Νέο Ψυχικό, σε έναν από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους της Αθήνας.
 
Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εικάζουν πως η ομάδα λαϊκών αγωνιστών αποτελείτε από ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, άλλωστε η Πόλα Ρούπα και άλλα δυο μέλη της οργάνωσης παραμένουν ελεύθερα, αλλά και από «λευκούς» τρομοκράτες, άτομα δηλαδή που δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές και έχουν καθαρό ποινικό μητρώο.