Ο Κώστας Θεοδώρου από τη Λάρισα  είναι ο άνθρωπος που αγιογράφησε την πρώτη ορθόδοξη εκκλησία της Ελληνικής Κοινότητας στον Βόρειο Πόλο, στην Αλάσκα. Εκτός όμως από την εκκλησία της ρωσικής κοινότητας έκανε τις αγιογραφίες και στην εκκλησία μιας ορθόδοξης φυλής Εσκιμώων.

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM»  είπε ότι πρώτη φορά ταξίδεψε στην Αλάσκα, πριν από τέσσερα χρόνια, ανταποκρινόμενος στην έκκληση που έκανε η Ελληνική Κοινότητα, η οποία, όπως είπε, αριθμεί περί τα 250 μέλη. 

«Παντού υπάρχει ένας Έλληνας» ανέφερε και σημείωσε ότι τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό, όχι μόνο από τους Έλληνες, αλλά και από άλλες μικρότερες κοινότητες Ορθοδόξων, όπως οι Ρουμάνοι, οι Βούλγαροι, οι Παλαιστίνιοι, οι οποίες πλαισιώνουν την εκκλησία.

Όπως είπε, όταν έκανε τις αγιογραφίες στην Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Άνκορατζ της Αλάσκας, «η εκκλησία δεν είχε δάπεδο ακόμη, ήταν τέτοιος μεγάλος ο ενθουσιασμός».

Στην ερώτηση για το πώς κατορθώνει και δουλεύει στην ανεβασμένη για τα δεδομένα της Αλάσκας θερμοκρασία των -10 βαθμών Κελσίου και εάν παγώνει η μπογιά, επισήμανε ότι οι συνθήκες εργασίας δεν είναι και τόσο τραγικές.