current views are: 5

22 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση19:16

Βόμβα από την Die Welt: Η Ελλάδα άφησε δύο ύποπτους ως τρομοκράτες να ταξιδέψουν

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Die Welt αναφέρει, επικαλούμενη γερμανικές πηγές ασφαλείας, ότι η Ελλάδα άφησε δύο ύποπτους για τρομοκρατία να φύγουν από τη χώρα αντί να τους συλλάβει, καθώς ήταν στη λίστα των καταζητούμενων του πληροφοριακού συστήματος της Σένγκεν.

Δημοσίευση 19:16’

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Die Welt αναφέρει, επικαλούμενη γερμανικές πηγές ασφαλείας, ότι η Ελλάδα άφησε δύο ύποπτους για τρομοκρατία να φύγουν από τη χώρα αντί να τους συλλάβει, καθώς ήταν στη λίστα των καταζητούμενων του πληροφοριακού συστήματος της Σένγκεν.

Βαρύ κατηγορώ κατά των ελληνικών αρχών για τη διαχείριση του προσφυγικού και τους ελέγχους κατά της τρομοκρατίας από τη γερμανική εφημερίδα Die Welt η οποία σε σημερινό της δημοσίευμα γράφει ότι η Ελλάδα άφησε ύποπτους για τρομοκρατία να φύγουν από τη χώρα, αντί να τους συλλάβει, καθώς ήταν στη λίστα των καταζητούμενων του πληροφοριακού συστήματος της Σένγκεν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές γερμανικών δυνάμεων ασφάλειας, η καταγγελία αφορά δύο άνδρες, έναν Αλγερινό και έναν Πακιστανό, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 10 Δεκεμβρίου σε ένα κατάλυμα προσφύγων στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Οι δύο αυτοί άνδρες είναι ύποπτοι για συμμετοχή τους στον ίδιο κύκλο των τρομοκρατών που διοργάνωσαν τις επιθέσεις στο Παρίσι και έφθασαν στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, στο ίδιο πλοιάριο με τουλάχιστον δύο από τους μετέπειτα δράστες του Παρισιού.

Με βάση τις γερμανικές πηγές ασφάλειας, που επικαλείται το δημοσίευμα, οι ελληνικές αρχές διαπίστωσαν στη διαδικασία της καταγραφής των δύο ανδρών, ότι τα διαβατήριά τους είχαν καταχωρηθεί στο σύστημα πληροφοριών της Σένγκεν, καθώς αυτά είχαν πέσει λεία στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.

Αντί, σημειώνει το δημοσίευμα, να συλληφθούν οι δύο ύποπτοι, τους δόθηκε προθεσμία 30 ημερών να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Επίσης, αναφέρει το δημοσίευμα, τουλάχιστον ένας από τους μετέπειτα δράστες του Παρισιού είχε πιαστεί στην Ελλάδα με βάση τη λίστα πληροφοριών της Σένγκεν.

Η Welt θυμίζει ακόμα παλαιότερη δήλωση του έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος είχε εμμέσως πλην σαφώς προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους πώς αν διαλύσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα ενδέχεται να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ελέγξει τα σύνορά της και να κρατήσει έξω τους τζιχαντιστές που επιχειρούν να διεισδύσουν στην Ευρώπη.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι «η απειλή αυτή ακουγόταν σαν ένα κακόγουστο αστείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Welt όμως η πρόκληση αυτή δεν φαίνεται να απέχει πολύ από την πραγματικότητα».

Τέλος, σημειώνει ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν θέλησε να απαντήσει, μετά από ερώτημα που έθεσε η εφημερίδα, και παρέπεμψε στην έρευνα της γαλλικής εισαγγελίας.


σχετικα αρθρα