Σε αναστολή των πολυήμερων κινητοποιήσεων προχώρησαν σήμερα οι κρατούμενοι στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, λόγω καταβολής δυνάμεων, χωρίς όμως να έχει δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε μήνυμά τους στο Twitter αναφέρουν: «Αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις λόγω καταβολής δυνάμεων μετά από αποχή φαρμάκων πάνω από ένα μήνα και της πολυήμερης απεργίας πείνας», έγραψαν στο Twitter οι κρατούμενοι - ασθενείς του νοσοκομείου.

Οι κρατούμενοι είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις αρχές Δεκέμβρη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους.

Πριν από λίγες ημέρες κοινοποίησαν εκ νέου τα αιτήματά τους καταγγέλοντας ότι η ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικό που επικαλείται ο υπουργός Δικαιοσύνης παραμένει στα χαρτιά. Ακόμα ζήτησαν άμεσα συνάντηση με την υπεύθυνη ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, αφού όπως υποστηρίζουν «δεν μας καταδέχεται ο υπουργός».

kolastirio

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι να γίνει άμεση στελέχωση του νοσοκομείο με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η μετεγκατάσή του σε κάποιο από τα νοσοκομεία που έχουν κλείσει με προδιαγραφές του ΕΣΥ, αλλά και να αποφυλακίζονται με όρους εφόσον έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής τους με οποιονδήποτε τρόπο όσοι εκτίουν ποινή κάθειρξης μεγαλύτερης των 10 ετών με ποσοστό αναπηρίας άνω του 50%.