Κονδύλια ύψους 1,5 δισ. ευρώ για έργα και ενίσχυση της απασχόλησης, διεκδικεί η Περιφέρεια Κρήτης την επόμενη πενταετία με τη νέα Προγραμματική Περίοδο, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση νέων προσκλήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020» που οργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης με τη Διαχειριστική Αρχή, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο κ. Αρναουτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «κλείνουμε με επιτυχία το Πρόγραμμα της περιόδου 2007-2013 με ένα προϋπολογισμό 480 εκατ. ευρώ και την εκτέλεση 500 έργων σε όλο το νησί. Ξεκινούμε με αισιοδοξία την νέα περίοδο που υπάρχουν πόροι από το Περιφερειακό Πρόγραμμα 460 εκατ. ευρώ, αλλά ο στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε πόρους 1,5 δισ. ευρώ για την Κρήτη για τα επόμενα πέντε χρόνια»

«Επίσης ζητάμε τη συνεργασία, βοήθεια των δημάρχων για την νέα Προγραμματική Περίοδο που αλλάζει φιλοσοφία υλοποίησης. Μόνο με την συνεργασία όλων μας μπορούμε να πετυχαίνουμε τον στόχο που θα δώσει την ανάπτυξη, την απασχόληση την κοινωνική συνοχή, την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου» σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Ακόμη ανέφερε πως ο φετινός χρόνος κλείνει με πληρωμές 100 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, χαρακτηρίζοντας το ιδιαίτερα σημαντικό ποσό, «αν αναλογιστούμε για πόσο χρονικό διάστημα δεν γίνονταν πληρωμές, είχαν σταματήσει πολλοί ανάδοχοι να δουλεύουν». «Όμως με την πίεση, τη δική μας παρότρυνση ότι τα χρήματα θα δοθούν και με την διαβεβαίωση του υπουργού κ. Σταθάκη, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε», όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης.