Στο παγκάκι, χωρίς ρούχα και φαγητό, περνούν πέντε φίλοι στη Λαμία την παραμονή Χριστουγέννων προκειμένου να παρακινήσουν τους συμπολίτες τους να δείξουν αλληλεγγύη στους αστέγους.

Για τρίτη χρονιά φέτος ο Τάσος και ο Δημήτρης Βούλγαρης, η Έφη Παπαρίζου, ο Θανάσης Θεοδώρου και ο Χρήστος Σουλόπουλος μέσα από την καμπάνια τους «Άστεγος για μία μέρα» συγκεντρώνουν είδη για άστεγους συμπολίτες τους.

Τον περασμένο χρόνο είχαν συγκεντρώσει ένα φορτηγό με ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα μέσα σε 24 ώρες.

Το υλικό το οποίο συγκεντρώνουν το μεταφέρουν οι ίδιοι στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, καθώς, όπως λένε, «εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από την επαρχία».

«Η ανάγκη του λαγού δεν αργεί να γίνει κοινή. Κάνουμε το καλύτερο να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας», σημειώνουν καθώς ήδη βρίσκονται στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας και δίπλα σε ένα παγκάκι άρχισαν να γίνονται βουνό οι τσάντες με τα είδη που κουβαλούν από τα σπίτια τους οι Λαμιώτες.

«Την πρώτη φορά μας κοιτούσαν περίεργα. Τώρα το έχουν συνηθίσει και το περιμένουν. Είναι σαν να ανανεώνουμε το ραντεβού μας κάθε παραμονή Χριστουγέννων» σημειώνει ο Χρήστος Σουλόπουλος, καθώς βρίσκονται από το πρωί περικυκλωμένοι από δεκάδες ανθρώπους που ρωτούν μέχρι πότε θα μείνουν και αν προλαβαίνουν να τους πάνε κάποια από τα είδη που έχουν στα σπίτια τους.