Γροθιά στην απαισιοδοξία φαίνεται πως έδωσαν φέτος τις γιορτές οι Έλληνες και έτσι αψηφώντας τα capital controls, αλλά και βοηθούντος του καλού καιρού αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές τους σε γοητευτικούς χειμερινούς προορισμούς της πατρίδας μας.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, η πληρότητα έφτασε μέχρι και 80%, σημειώνοντας αύξηση 20% από πέρυσι.
 
Σε αυτά δεν θα πρέπει να υπολογίζουμε τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής, που κλασικά είναι οι Έλληνες, οι οποίοι έψαξαν δωμάτιο λίγες ώρες πριν τα Χριστούγεννα σε κοντινούς προορισμούς όπως η Κορινθία και τα Καλάβρυτα οι ''νότιοι'' και τα κοντινά χιονοδρομικά οι ''βόρειοι''. 
 
Όλη η Ελλάδα φέτος τα Χριστούγεννα είχε την τιμητική της και το καλό κλίμα θα συνεχίσει και την Πρωτοχρονιά, όπου, ήδη, οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει το 70%.
 
Παραδοσιακοί χειμερινοί προορισμοί, μάλιστα όπως η Αράχωβα και το Πήλιο μπορεί να φτάσουν πληρότητα ακόμα και 90%, ποσοστό ιδιαίτερα ικανοποιητικό αν αναλογιστεί κανείς το γενικότερο κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο. 
 
Αιτίες για την επάνοδο των Ελλήνων στις αποδράσεις των χριστουγέννων οι αρκετά δελεαστικές τιμές, αλλά και η ανάγκη να ξεφύγουν έστω και για λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. 
 
Είναι ενδεικτικό ότι μπορούσε να βρει κανείς δωμάτιο σε τιμές μειωμένες κατά 10-20% από πέρυσι. 
 
Όπως αναφέρει ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ,'' υπάρχει αισιοδοξία φέτος ανάμεσα στους φορείς του χειμερινού τουρισμού και σε αυτό έχει βοηθήσει ότι και οι ξενοδοχοί έχουν ρίξει νερό στο κρασί τους, όσον αφορά τις τιμές, ενώ έχουν προσέξει πολύ και την ποιότητα των υπηρεσιών τους. 
 
Αυτοί που βγαίνουν κερδισμένοι, προσθέτει ο κ. Τσιλίδης, είναι αυτοί που πωλούν το προϊόν τους σε καλή τιμή, αναλογιζόμενοι τις εποχές. Αυτοί είναι που πωλούν άμεσα και πρώτοι'' καταλήγει.