Αψήφησαν τα capital controls, ετοίμασαν βαλίτσες και πέταξαν για εξωτερικό πολλοί Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και μέσα στην κρίση, μπορούν να υπάρξουν ευκαιρίες για μακρινές αποδράσεις. 
 
Στις τοπ προτιμήσεις των ελλήνων φέτος η Πράγα, η Βιέννη, η Ελβετία και το Βερολίνο, ενώ μία νέα είσοδος είναι αυτή της Ρουμανίας, ειδικά στην περιοχή των Καρπαθίων.
 
Πολλοί είναι αυτοί, βέβαια που κινήθηκαν σε πιο κοντινούς προορισμούς, οι οποίοι είναι και βατοί με αυτοκίνητο, όπως για παράδειγμα η Βουλγαρία, με το Μπάνσκο, δελεαστικό για την ομορφιά του, όσο και για τις τιμές του να είναι σε πρώτη ζήτηση.
 
''Ο κόσμος ξεπερνά ό,τι έχει συμβεί. Η ζωή συνεχίζεται και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις των ελλήνων στα ταξίδια'' λέει ο κ. Λύσανδρος τσιλίδης, πρόεδρος του HATTΑ και υπογραμμίζει ότι πολλοί έλληνες προτίμησαν φέτος και μακρινούς προορισμούς.
 
Πολλές ήταν οι πτήσεις για Νέα Υόρκη, Περού, Κούβα, Πεκίνο και Ινδία με δελεαστικά ταξιδιωτικά πακέτα, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 1400 έως τις 3000, ανάλογα και με τα αεροπορικά εισιτήρια και τις ημέρες διαμονής.
 
Ιδιαίτερη ζήτηση υπάρχει, άλλωστε και για το ''χωριό του αη Βασίλη'', το Ροβανιέμι, το οποίο επανήλθε στην ταξιδιωτική μόδα. 
 
Φυσικά από την λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν το Λονδίνο και το Παρίσι, με την πόλη του Φωτός να διατηρεί την αίγλη της, στη σκιά των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων και να προσελκύει ταξιδιώτες ακόμα και της τελευταίας στιγμής.