Ξεχασμένοι απο την πολιτεία δηλώνουν οι κάτοικοι του Ληξουρίου στην Κεφαλονιά, δύο χρόνια περίπου μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 2014 και αυτό γιατί οι ένοικοι 249 σπιτιών που είχαν χαρακτηριστεί «κόκκινα» και θα έπρεπε να κατεδαφιστούν προκειμένου να κατασκευαστούν καινούρια, παραμένουν στο νοίκι περιμένοντας τις ενέργειες του κράτους. 

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2014 είχαν σημειωθεί δυο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 6,1 και 5,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με αποτέλεσμα 249 σπίτια, κυρίως στο Ληξούρι να χαρακτηριστούν "κόκκινα" και να χρειάζεται η άμεση κατεδάφισή τους.

Απο τότε έως και σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο του νησιού, Αλέξανδρο Παρίση υποστήριξε ότι «περιμένουμε απο το υπουργείο υποδομών ένα κονδύλι της τάξης των 360.000 ευρώ προκειμένου να γίνουν οι κατεδαφίσεις καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους πολίτες του νησιού απο τα ετοιμόρροπα κτίρια, μας είπαν πως το ποσό θα πιστωθεί έως το τέλος του έτους».

Μέχρι να γίνει αυτό και να κατασκευαστούν νέες οικίες, οι πολίτες έχουν ενοικιάσει ασφαλείς κατοικίες, αλλά το επίδομα ενοικίου που λαμβάνουν από το κράτος, ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Φεβρουάριο και η ανησυχία τους για την επόμενη μέρα είναι μεγάλη.