Μια πικρή ιστορία κρύβεται πίσω από το Πρότυπο νηπιοτροφείο Καλλιθέας, τα παιδάκια του οποίου σήμερα είπαν τα κάλαντα και έλαβαν δώρα από τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η λιγοστή επιχορήγηση που λαμβάνει απο το υπουργείο Εργασίας δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες για θέρμανση, με αποτέλεσμα να καλύπτεται με... χορηγίες ιδιωτών το έργο αντικατάστασης των θερμαντικών σωμάτων, απαραίτητο για την ζεστασιά των παιδιών που φιλοξενούνται στο κέντρο.

Αυτή τη στιγμή το έργο είναι σε εξέλιξη, αλλά βαδίζει με αργούς ρυθμούς, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για να ολοκληρωθεί στην ώρα του, με συνέπεια να είναι ημιτελές.

Η θέρμανση στην παρούσα φάση γίνεται στα μισά κτίρια με καλοριφέρ και στα άλλα με αιρ-κοντίσιον, το οποίο, όμως, δεν προσφέρει την ποιότητα θέρμανσης που πρέπει για τα παιδιά.

H κυρία Αργυρώ Ζερβάκη, υπεύθυνη του νηπιοτροφείου, αποκαλύπτει στο newpost ότι υπάρχουν προβλήματα στο δίκτυο θέρμανσης, το οποίο, επιδιορθώνεται τους τελευταίους μήνες, αλλά η λιγοστή επιχορήγηση δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.

Αναφέρεται επίσης σε εκκλήσεις που έχουν γίνει στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να υπάρξουν παραπάνω χρήματα για να ολοκληρωθεί το έργο, αλλά δεν απαντήθηκαν ποτέ. 

«Στείλαμε τον περασμένο Ιανουάριο λίγο μετά τις εκλογές, δεν είχαμε κάποια απάντηση, όπως και αργότερα το καλοκαίρι με τα capital controls. Επίσης δεν υπήρχε απόκριση και ίσως είναι η ευκαιρία και μέσω του άρθρου σας να μπορέσουμε να το κάνουμε» υπογραμμίζει η κ. Ζερβάκη.

Η ίδια τονίζει ότι λείπουν 30.000 ευρώ για το έργο της θερμανσης, προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται και προς το παρόν καλύπτεται από τις ιδιωτικές χορηγίες. 

Η κ.Ζερβάκη μας μίλησε και για την σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό:

Ήταν πολύ ζεστός μαζί μας, μας δέχτηκε με μεγάλη αγάπη και ήταν πολύ ευαισθητοποιημένος με τα παιδιά, καθώς είναι και πατέρας ο ίδιος. Του εκθέσαμε τα προβλήματα μας και είπε ότι είναι στην διάθεσή μας. Νομίζω ότι μετά τις γιορτές θα έχουμε θετικές εξελίξεις. 

Η υπεύθυνη του τμήματος μιλά για τα πολλά ζητήματα που δημιουργεί η ελλιπής χρηματοδότηση, καθώς, όπως τονίζει, ''η κρατική επιχορήγηση δεν καλύπτει ούτε το 1/3 της μισθοδοσίας, με συνέπεια να παρουσιάζονται συνεχώς προβλήματα. Αν δεν είχαμε τις χορηγίες και τις ευγενικές δωρεές των ιδιωτών δεν θα μπορούσαμε να φέρουμε σε πέρας το έργο μας''.