Με υβριστικά συνθήματα, ομάδα «Αγανακτισμένων» στην Κέρκυρα εγκλώβισαν 60 'Ελληνες και ξένους βουλευτές σε εστιατόριο, όπου η ελληνική Βουλή παράθετε δείπνο στους συμμετέχοντες στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι «Αγανακτισμένοι» στην Κέρκυρα συγκεντρώθηκαν και χθες στην πλατεία Δημαρχείου και όταν ενημερώθηκαν ότι στο εστιατόριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, που είναι στο Παλαιό Φρούριο, βρίσκονται οι βουλευτές κινήθηκαν προς εκεί για να διαμαρτυρηθούν. Δεν κατάφεραν όμως να εισέλθουν στον χώρο του εστιατορίου, καθώς έκλεισε η καγκελόπορτα της εισόδου στον χώρο και ανέβηκαν στα τείχη πάνω από τον χώρο του Ομίλου, όπου παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα.

Κάποιοι θερμόαιμοι πέταξαν και πέτρες. Τελικά, στη μία τα ξημερώματα, οι βουλευτές φυγαδεύτηκαν με καΐκι. Η παρουσία της ΕΛΑΣ ήταν διακριτική.

Στο δείπνο συμμετείχαν, η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση επιβεβαιωσε το περιστατικό και τόνισε πως συμμετείχαν εκπρόσωποι από άλλες χώρες. Η ίδια εξέφρασε την άποψη πως μία τέτοια εικόνα μόνο κακό μπορεί στη χώρα μας.

Από τη πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός μιλώντας στην ίδια εκπομπή δήλωσε πως οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες κατά των βουλευτών επισημαίνοντας μάλιστα πως «θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί κάποιος».

Η Άντζελα Γκερέκου, σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ αφού δήλωσε «ήμουν και εγώ στο καΐκι», υπογράμμισε: «Υπήρχαν ακραίες εκδηλώσεις. Κάποιος πέταξε μία πέτρα. Αυτά είναι άσχημα γεγονότα».
H υφυπουργός Απασχόλησης Άννα Νταλάρα, αναφερόμενη στο χθεσινό περιστατικό της φυγάδευσης με καϊκι, βουλευτών και μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κέρκυρα, τόνισε ότι "έμειναν κακές εντυπώσεις στις ξένες αντιπροσωπείες από την επίθεση με πέτρες".

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, η κα Νταλάρα σημείωσε πως «δεν έχω κάτι με τους πολίτες, αλλά δίδω ψηφίσματα και δεν παραλαμβάνω. Έχω ψυχραιμία. Καταλαβαίνω την απόγνωση του κόσμου. Καταλαβαίνω τι γίνεται. Δεν αγνοώ. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση για τη μη απόδοση δικαιοσύνης. Αλλά πέραν από την αναζήτηση του καλού ή του κακού, πρέπει να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα».Ωστόσο, λίγο αργότερα πάντως, στην ίδια εκπομπή, ένας από τους διαδηλωτές διέψευσε τους βουλευτές: «Δεν πετάξαμε πέτρες παρά μόνο ένα μπουκάλι που και αυτό έπεσε μακριά από το σημείο που περπατούσαν».