Ανοιχτά αναμένεται να είναι αύριο, τελευταία Κυριακή του χρόνου, τα περισσότερα καταστήματα στην πόλη των Χανίων παρά την αντίθετη πρόταση της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου του τοπικού εμπορικού συλλόγου, σύμφωνα με την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά.

Μάλιστα στην επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου, αναφορικά με το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, αναφέρεται ότι στις 27 Δεκεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα στα Χανιά θα είναι κλειστά.

Στην πρόταση αυτή αντέδρασε έντονα τόσο η μειοψηφία του εμπορικού συλλόγου όσο και καταστηματάρχες, κυρίως του ιστορικού κέντρου, που συγκέντρωσαν υπογραφές κάνοντας σαφές ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα τους καλώντας παράλληλα τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους.

Θέλοντας, μάλιστα, να ενισχύσουν αυτή τους την απόφαση, καταστηματάρχες στην περιοχή του «Κάτωλα» με δικά τους έξοδα κάλεσαν μουσικούς παραγωγούς που θα κρατήσουν συντροφιά στους καταναλωτές, ενώ οι καταστηματάρχες της οδού Μουσούρων θα μοιράσουν αριθμημένα κόκκινα μπαλόνια και στις 15:30 - 16:00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα γίνει κλήρωση στον χώρο που θα βρίσκεται μουσικός παραγωγός με δώρα από τα καταστήματα της γειτονιάς.

Ανοικτά θα είναι και τα καταστήματα της δημοτικής αγοράς της πόλης, ενώ στο κέντρο θα πραγματοποιηθεί και η μεγάλη εκδήλωση του Santa Run με τους διοργανωτές να έχουν ως στόχο η πόλη να «πλημμυρίσει» με 7000 'Αγιους Βασίληδες με τα έσοδα της εκδήλωσης να πηγαίνουν σε ιδρύματα που φροντίζουν παιδιά με προβλήματα υγείας.