Πρώην συνεργάτης του 48χρονου επιχειρηματία, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με χειροβομβίδες στο σπίτι του στην Νεάπολη, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ για την σοβαρή αυτή υπόθεση. Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας στο Λασίθι, η σύλληψη του έγινε την επομένη της πρωτοφανούς επίθεσης με τις χειροβομβίδες. Αρχικώς προσήχθη ως ύποπτος από το  σπίτι του, στην Νεάπολη.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα εμπρησμού από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. Ο συλληφθείς, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, απολογήθηκε το Σάββατο στην ανακρίτρια Λασιθίου και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως αυτός της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η παρούσα δικογραφία αφορά μόνο την επίθεση στην Νεάπολη, ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανόν η υπόθεση να συσχετιστεί και με την δικογραφία που σχηματίζεται από την Ασφάλεια Ηρακλείου για τις δύο προηγούμενες επιθέσεις που δέχθηκε ο 48χρονος επιχειρηματίας στην επιχείρηση που διατηρεί στο Ηράκλειο, ιδιωτικό ΚΤΕΟ.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες ημέρες, στο σπίτι του 48χρονου και ενώ ο ίδιος και μέλη της οικογένειας του ήταν μέσα, δράστες έριξαν μία χειροβομβίδα στην αυλή ενώ τοποθέτησαν μία δεύτερη στην αυλόπορτα ώστε αν κάποιος άνοιγε, να προκαλούνταν έκρηξη. Λίγες ημέρες πριν, ρίψη χειροβομβίδων είχε γίνει και στην επιχείρηση του 48χρονου όπου σημειώθηκαν υλικές ζημιές ενώ το καλοκαίρι είχαμε μία ακόμα επίθεση.