current views are: 3

28 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση04:17

Αίθριος με παροδικές νεφώσεις ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα, με την ορατότητα να είναι τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη.

Δημοσίευση 04:17’

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα, με την ορατότητα να είναι τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα, με την ορατότητα να είναι τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη. Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει ριζικά, με χιόνια στα ορεινά και τσουχτερό κρύο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έβς 18 βαθμού Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος παρουσιάζεται ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 (μείον ένα) έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά  και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος και την Τρίτη ο καιρός

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Τρίτη. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στο Ιόνιο και την Κρήτη και από το βράδυ στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός αναμένεται κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.


σχετικα αρθρα