Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι το απόγευμα, ενώ από το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Παράλληλα θα ενισχυθούν βαθμιαία οι άνεμοι στα ανατολικά και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση έως 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και από το βράδυ αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έντασης 3-5 μποφόρ ενώ από το απόγευμα θα είναι βόρειοι 4-5 μποφόρ και το βράδυ στα ανατολικά του νομού θα φτάνουν τοπικά τα 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ
 
Στη Θεσσαλονίκη γενικά θα είναι αίθριος ο καιρός και από το βράδυ αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές τη νύχτα. Οι  άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έντασης 3-4 μποφόρ και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα μετατραπούν σε ανατολικούς έντασης 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη 

Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθιος ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρχικά αίθριος αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Νωρίς το πρωί θα είναι περιορισμένη κατά τόπους η ορατότητα ενώ θα υπάρχει και παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στα κεντρικά πρόσκαιρα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα μετατραπούν βαθμιαία σε ανατολικούς - βορειοανατολικούς έντασης 3-5 μποφόρ.

Η θεροκρασία από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Αίθριος γενικά προβλέπεται ο καιρός και μόνο στο Ιόνιο θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη η ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θεροκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Ίδιο και εδώ το σκηνικό του καιρού και από το βράδυ μόνο να αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Περιορισμένη τοπικά η ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, στα ανατολικά από το απόγευμα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Η θεροκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
 
 Αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες ενώ στην Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έντασης 4-5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα και από το βράδυ στα βόρεια τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι έντασης 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μόνο στα βόρεια θα είναι 3 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη.