Όλο και λιγότερα ζευγάρια αποφασίζουν να δεθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου ακόμη και με πολιτική τελετή λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία της τελευταίας 6ετίας του δήμου της Αθήνας.

Και ενώ η πλειοψηφία των πολιτών εκτιμά πως οι  αριθμός των θρησκευτικών γάμων μειώνεται  καθώς τα νέα ζευγάρια στρέφονται στον πολιτικό γάμο, το ρεπορτάζ του Newpost αλλάζει τα δεδομένα και αυτό γιατί το 2010 έγιναν στον δήμο της Αθήνας 655 πολιτικοί γάμοι το 2011 μειώθηκαν στους 612, το 2012 έπεσαν στους 540, το 2013 στους 546, ενώ το 2015 έγιναν συνολικά 500.

Το τρέχον έτος αποφάσισαν να παντρευτούν πολιτικά 501 ζευγάρια. Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου που τέλεσε τους γάμους του μήνα Δεκέμβρη, Γιώργος Αποστολόπουλος, «λόγω της οικονομικής κρίσης  τα ζευγάρια αποφεύγουν ακόμη και το κόστος του πολιτικού γάμου σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη καθημερινότητά τους. Έτσι προφανώς θα στραφούν σε άλλες εναλλακτικές λύσεις όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης».

Το κόστος για έναν πολιτικό γάμο για δημότες της Αθήνας είναι 75 ευρώ ενώ αν ο ένας εκ των δύο δεν είναι δημότης του δήμου Αθηναίων, το κόστος φτάνει τα 100 ευρώ.