Αργότερα, σήμερα το βράδυ, αναμένεται να αναχωρήσουν για τον προορισμό τους οι 314 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Ρόδος», το οποίο έδεσε αναγκαστικά στη Σύρο έπειτα από μηχανική βλάβη.

Έτσι, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους, με δύο άλλα πλοία της εταιρείας Hellenic Seaways και συγκεκριμένα οι 186 με προορισμό τη Σάμο, θα επιβιβαστούν στο πλοίο «Νήσος Μύκονος» στις 8:15 το βράδυ, ενώ άλλοι 70 για τη Χίο και 58 για τη Μυτιλήνη με το «Αριάνδη» στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Το «Νήσος Ρόδος» ενώ είχε αναχωρήσει χθες στις 10 το βράδυ από τον Πειραιά, με προορισμό τη Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη, και ενώ βρισκόταν στη ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει στο λιμάνι για αποκατάστασή του προβλήματος.

 

Στις 3:52 τα ξημερώματα αναχώρησε εκ νέου από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή τρία ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σύρου παρουσίασε εκ νέου μηχανική βλάβη στην ίδια μηχανή με αποτέλεσμα να προσεγγίσει εκτάκτως το λιμάνι του νησιού.

Στο πλοίο στο οποίο επιβαίνουν 314 επιβάτες, σαράντα τέσσερα 44 ΙΧ αυτοκίνητα, δύο δίκυκλα και έντεκα φορτηγά, απαγορεύτηκε ο απόπλους από τη Λιμενική Αρχή Σύρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.