Για χριστουγεννιάτικες διακοπές είχε έρθει στη χώρα μας ο 39χρονος Βρετανός που συνελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για διακίνηση κοκαΐνης σε Μεγάλη Βρετανία και Ισπανία.

Ο 39χρονος συνελήφθη στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ έπινε το ποτό του στο μπαρ. Το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν πως είναι «πολίτης του κόσμου» και είχε έρθει στη χώρα μας για διακοπές, ανέμενε μάλιστα και 4 μέλη της οικογένειας  του προκειμένου να περάσουν μαζί τις γιορτινές μέρες.

Ο 39χρονος μετά των εντοπισμό του εργαστηρίου στο Μάντσεστερ της Αγγλίας  το 2009, όπου είχε εντοπιστεί κοκαΐνη αξίας 1.600.000 λιρών είχε διαφύγει και κρυβόταν στην Ισπανία, την Πορτογαλία, και την Ελλάδα. Μάλιστα σε κάποιες χώρες η αφίσα του «κοσμούσε» κεντρικά σημεία προκειμένου πολίτες που τον εντόπιζαν να ενημέρωναν τις αρχές.

Κατάφερνε πάντα όμως να διαφεύγει καθώς χρησιμοποιούσε 98 πλαστές ταυτότητες διαφόρων χωρών και μεταμφιεζόταν με περούκες, ψεύτικα μουστάκια και γυαλιά.

Ο 39χρονος είναι «σφίγγα» και δεν μιλάει με τους αστυνομικούς πάρα μόνο για τα απαραίτητα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ζητηθεί  από τις Βρετανικές αρχές την έκδοσή του.