Δεκατέσσερα άτομα συνελήφθησαν χθες και σήμερα για παράνομα τυχερά παιχνίδια, σε τοπική κοινότητα του δήμου Μεσσήνης, ύστερα από ελέγχους που διενεργήθηκαν στην περιοχή από κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του παράνομου «τζόγου».

 Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας πραγματοποίησαν έλεγχο σε καφενείο, όπου διαπιστώθηκε πως ο υπεύθυνος είχε επιτρέψει σε τέσσερα άτομα, ηλικίας από 50 έως 67 ετών, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «21». Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν παιγνιόχαρτα και το χρηματικό ποσό των 933 ευρώ.
 
Επίσης, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε άλλο κατάστημα-καφενείο, με προσωρινά υπεύθυνο έναν 58χρονο, διαπιστώθηκε ότι είχε επιτραπεί σε οκτώ άτομα, ηλικίας από 21 έως 65 ετών, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, η διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «ζάρια». Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ζάρια και το χρηματικό ποσό των 2.470 ευρώ.
 
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν δύο αυτοτελείς δικογραφίες για διενέργεια παράνομων τυχερών παιχνιδιών, οι οποίες περιλαμβάνουν ακόμη δύο γυναίκες, ηλικίας 28 και 55 ετών, που αναζητούνται.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.