current views are: 2

29 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:03

Στην κατάψυξη η χώρα από αύριο – Παγωμένη Πρωτοχρονιά με χιόνια και στην Αθήνα

Το θερμόμετρο θα κάνει βουτιά 10-12 βαθμούς Κελσίου σε όλη τη χώρα και έτσι μέχρι και την Πρωτοχρονιά η χώρα «μπαίνει στην κατάψυξη».

Δημοσίευση 13:03’

Το θερμόμετρο θα κάνει βουτιά 10-12 βαθμούς Κελσίου σε όλη τη χώρα και έτσι μέχρι και την Πρωτοχρονιά η χώρα «μπαίνει στην κατάψυξη».

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού από αύριο, Τετάρτη, και έτσι σε όλη τη χώρα την Πρωτοχρονιά θα έχει τσουχτερό κρύο και θα πέσουν χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Το θερμόμετρο θα κάνει βουτιά 10-12 βαθμούς Κελσίου σε όλη τη χώρα και έτσι για τις επόμενες τρεις ημέρες η χώρα «μπαίνει στην κατάψυξη».

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο χιονιάς έρχεται από τα βόρεια και βαθμιαία θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. 

Την Τετάρτη θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας, και της Θεσσαλίας, που σταδιακά θα εξαπλωθούν σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής-Ανατολικής Στερεάς και του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε όλα τα ορεινά, ημιορεινά και τις πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής-ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), της Εύβοιας και της Πελοποννήσου ενώ από το βράδυ θα επηρεαστούν και οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά ανήμερα την Πρωτοχρονιά στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής-ανατολικής Στερέας (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.

Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ο οποίος στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Παράλληλα θα πνέουν ισχυροί βοριάδες που θα φτάνουν σε ένταση τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ.


σχετικα αρθρα