Τις ποινές φυλάκισης που προβλέπονται για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών αύξησε η κυβέρνηση με τροπολογία που πέρασε στα... ψιλά του Συμφώνου Συμβίωσης το οποίο και ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα. 

Έτσι, βάσει του νέου άρθρου του Ποινικού Κώδικα, θα τιμωρείται και η παρεμπόδιση των συγκοινωνιών στις εθνικές οδούς με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Η ίδια ποινή θα αφορά και την παρεμπόδιση αμαξοστοιχιών, αεροπλάνων, λεωφορείων κ.ο.κ., από φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών, που ίσχυε έως σήμερα. 

Μάλιστα, όπως προβλέπεται στη διάταξη, η παρεμπόδιση «είχε σημαντική διάρκεια», η ποινή φυλάκισης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία χρόνια.

Δείτε τη διάταξη όπως ψηφίστηκε (σελίδα 8)

Παρότι αρκετοί έστρεψαν το βλέμμα τους προς το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και τις κινητοποιήσεις στα διόδια, ορισμένοι ερμηνεύουν την εν λόγω κίνηση ως μία... προληπτική κίνηση της κυβέρνησης, ώστε να προλάβει τις κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίοι ως γνωστόν βρίσκονται σε αναβρασμό.

Και αυτό γιατί, μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να έρθει – χωρίς ωστόσο να αποκλείεται χρονικά η μετάθεση- του πακέτου με τα φορολογικά των αγροτών, οι οποίοι και έχουν εξαγγείλει δυναμικές κινητοποιήσεις.