Σύσκεψη με την συμμετοχή της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ έλαβε χώρα σήμερα προκειμένου να αποφασιστεί η μέριμνα για τους μετανάστες ενόψει και των ακραίων καιρικών φαινομένων. 

Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας θέλουν τις επόμενες ώρες η πρωτεύουσα να καταλαμβάνεται από κύμα πολικού ψύχους και σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να ληφθούν κάποια μέτρα για την προστασία των ανθρώπων που δεν βρίσκονται στο γήπεδο του Ελληνικού, αλλά σε πλατείες, άστεγοι. 

Στην πλατεία Βικτωρίας υπάρχουν ήδη από τις προηγούμενες ημέρες αρκετοί μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν να προστατευθούν με κουβέρτες και σλίπινγκ μπαγκ. 

Όπως υπογράμμισε στο newpost η συνεργάτης του Γ. Μουζάλα Κατερίνα Μαμώλη «θα υπάρξει μια μέριμνα για αυτούς τους ανθρώπους και γιαυτό το λόγο γίνεται η σύσκεψη. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια προκειμένου να μην υπάρξουν άτομα χωρίς προστασία εν όψει της κακοκαιρίας».

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν την θερμοκρασία να πέφτει ήδη μέσα στην ημέρα, οπότε τις επόμενες ώρες θα ληφθούν αποφάσεις από το υπουργείο προκειμένου να υπάρξουν έστω τα στοιχειώδη για τους ανθρώπους αυτούς.

Ανοιχτές οι αίθουσες του Δήμου Αθηναίων

Ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν είναι η διάθεση αιθουσών του Δήμου Αθηναίων για άστεγους και μετανάστες

Στο κέντρο της πρωτεύουσας, ο δήμος Αθηναίων ανοίγει από τις 10 το πρωί της Τετάρτης ειδική αίθουσα στο χώρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στην συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35.

Επίσης, διαθέσιμος για τον ίδιο λόγο θα είναι και ο χώρος του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου του Ρουφ στην συμβολή των οδών Πειραιώς και Εχελιδών 69.