Στον δίαυλο της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού έπεσε μια υπερελαφρά πτητική μηχανή, τύπου TRIKE. Σώοι ανασύρθηκαν οι δύο επιβαίνοντες, ένας 45χρονος και ένας 39χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτητική μηχανή είχε απογειωθεί χθες το απόγευμα από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου. Έπειτα από λίγη ώρα και ενώ πετούσε πάνω από τη μαρίνα Μεσολογγίου, σε ύψος 2.000 ποδιών, ο χειριστής διαπίστωσε βλάβη στον κινητήρα και προσπάθησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Όμως, κατά τη διάρκεια των χειρισμών, μπλέχτηκε σε καλώδια της ΔΕΗ και στη συνέχεια πραγματοποίησε βουτιά στον θαλάσσιο δίαυλο.

'Αμεσα κινητοποιήθηκαν αλιείς, οι οποίοι περισυνέλεξαν με γαΐτες τον 45χρονο και τον 39χρονο, τους οποίους μετέφεραν στην ακτή, όπου τους περίμενε ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, από την πτώση της υπερελαφράς πτητικής μηχανής, δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, παρά μόνο υλικές ζημιές σε καλώδια της ΔΕΗ, οι οποίες αποκαταστάθηκαν από κλιμάκιο τεχνικών.

Επίσης, σύμφωνα με το Λιμενικό, δεν υπάρχει κίνδυνος για την ναυσιπλοΐα, καθώς ο θαλάσσιος δίαυλος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από σκάφη μικρού βυθίσματος, τύπου γαΐτας.